ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σοκάρει γυναίκα θύμα βιασμού: «Στο Τμήμα ο αστυνομικός μού είπε τι περίμενες να σου συμβεί μ’ αυτά που φοράς»

Advertisement

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση ψυχής από γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού. “Όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι κάτι που κουβαλάς… δεν ξεχνάς απλώς συνεχίζεις να ζεις”, λέει στην ΕΡΤ.

Ήταν 25 ετών, όταν έπεσε θύμα βιασμού. Βρήκε τη δύναμη να πάει στο αστυνομικό τμήμα, αλλά την απέτρεψαν να κάνει καταγγελία. Σήμερα δύο δεκαετίες μετά, στέκεται αλληλέγγυα στα θύματα βιασμού, μέσα από τη δική της περιπέτεια.

“Πήγα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να το καταγγείλω μέσα στα κλάματα και μου είπε ο αξιωματικός υπηρεσίας, τι περίμενες να σου συμβεί μ’ αυτά που φοράς” λέει η γυναίκα που υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ήταν η απρόβλεπτη κατάληξη στον εφιάλτη που μόλις είχε ζήσει, στην αρχή μιας σχέσης.

“Ήταν ευγενικός, 5 χρόνια μεγαλύτερος μου, εμφανίσιμος. Πήγαμε για φαγητό μετά με πήγε σπίτι, πήρε άλλη κατεύθυνση σταματάει σε ερημική περιοχή στη θάλασσα και μου είπε τώρα θα κάτσεις φρόνιμα και έβγαλε μαχαίρι. Όταν τελείωσε μου είπε μπράβο ήσουν φρόνιμο κορίτσι μoυ έδωσε και τριαντάφυλλο…” λέει η γυναίκα.

Η ίδια, αργότερα ως κοινωνιολόγος, εργάστηκε σε Συμβουλευτικό Κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες, αλλά στη δική της περίπτωση ο δράστης παρέμεινε ατιμώρητος.

Τονίζει ότι “το ότι εγώ αποθαρρύνθηκα από αξιωματικό υπηρεσίας τη μέρα εκείνη δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν αυτό και οι άλλες γυναίκες, να το καταγγέλλετε, να μην το ανέχεστε, να μην σιωπάτε”.

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε που τελικά δεν ζητήσε την τιμωρία του δράστη απαντά: “Ναι, μακάρι να μπορούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη”.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου: “Το χρονικό πλαίσιο είναι άμεσο εάν πλυθούμε μπορεί να φύγει γενετικό υλικό κι εάν περάσει χρόνος δεν θα μπορέσουν να ταυτοπιηθούν με τις καταγγελίες”

Η σιωπή αρχίζει να σπάει και οι καταγγελίες αυξάνονται μετά το ελληνικό #MeΤoo.. μόνο το 2021 έφτασαν τις 236 από 140 το 2020.

Δείτε το βίντεο:

Advertisement