ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως»: Ποια ήταν η ηθοποιός που ενσάρκωσε τη Σούζυ στην ταινία «η Παριζιάνα»;

Advertisement

Η περίφημη Σούζυ που «και ψεύδεται και τρώει», από την ταινία «η Παριζιάνα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου, είναι ένας από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Ρένα, από το Βαρβάρα, Πασχαλίδου ήταν η ηθοποιός που ενσάρκωσε τον θρυλικό πλέον ρόλο, που αν και μικρός σε διάρκεια, την έκανε διάσημη. Η ηθοποιός με τα παραπανίσια κιλά και τα αφράτα μάγουλα ήταν πάντα πολύ συμπαθής στο κοινό.

Ως Σούζυ όμως, που δεν μπορεί να περιορίσει το φαγητό με αποτέλεσμα να μην χωρά μέσα στο φουστάνι που της έραβε η Βλαχοπούλου, έγινε περιζήτητη.

«Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως»: Ποια ήταν η ηθοποιός που ενσάρκωσε τη Σούζυ στην ταινία «η Παριζιάνα»; - Εικόνα 1

Ρένα Βλαχοπούλου και Ρένα Πασχαλίδου στην ταινία «Η βουλευτίνα»

Η Ρένα Πασχαλίδου ήταν 58 ετών σε αυτήν την ταινία και μετρούσε ήδη πολλά χρόνια στον κινηματογράφο, αφού είχε κάνει το ντεμπούτο της το 1957 στην ταινία «Κατά λάθος μπαμπάς».

Λόγω του ιδιαίτερου παρουσιαστικού της καθιερώθηκε ως καρατερίστα και έπαιζε πολλούς ρόλους, αλλά ποτέ πρωταγωνιστικούς.

Οι πιο γνωστές ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε είναι: «Η Βουλευτίνα», «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», «Το Αθρωπάκι», «Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές» και πολλές ακόμα. Συνολικά στο βιογραφικό της αναφέρονται περίπου 40 ταινίες.

«Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως»: Ποια ήταν η ηθοποιός που ενσάρκωσε τη Σούζυ στην ταινία «η Παριζιάνα»; - Εικόνα 2

Η ωραία του κουρέα…

Στην ταινία «Ορατότητης Μηδέν» η Πασχαλίδου ερμηνεύει την σπιτονοικοκυρά του Κούρκουλου που του κάνει έξωση. Ακολουθεί η θρυλική σκηνή που ο πρωταγωνιστής βάζει φωτιά στην οικοσκευή στη μέση του δρόμου και ακούγεται το τραγούδι «Βρέχει φωτιά στην στράτα σου».

«Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως»: Ποια ήταν η ηθοποιός που ενσάρκωσε τη Σούζυ στην ταινία «η Παριζιάνα»; - Εικόνα 3

Με τον Θανάσση Βέγγο στον ρόλο της δυσκίνητης κυρίας του τελευταίου ορόφου που πληρώνει τον θυρωρό να την ανεβάσει στο διαμέρισμα λόγω βλάβης του ασανσέρ…

Η Ρένα Πασχαλίδου γεννήθηκε το 1911 και πέθανε το 1979. Στη ζωή της έκανε δύο γάμους με τον Δ. Ρουγγέρη και τον Νίκο Πασχαλίδη, που ήταν και οι δύο ηθοποιοί.

«Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως»: Ποια ήταν η ηθοποιός που ενσάρκωσε τη Σούζυ στην ταινία «η Παριζιάνα»; - Εικόνα 4

Ο δεύτερος σύζυγος της Νίκος Πασχαλίδης

«Η Παριζιάνα», στην οποία ξεχώρισε η Πασχαλίδου, ήταν μια κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη, με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου στον ρόλο της μοδίστρας Πελαγίας.

Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις αίθουσες στις 2 Δεκεμβρίου του 1969 και συνολικά μέχρι το τέλος της σεζόν έκοψε περισσότερα από 500.000 εισιτήρια.

Με αυτή την ταινία η Βλαχοπούλου επέστρεψε στην εταιρία Φίνος Φιλμ, μετά από ένα τριετές διάλειμμα που συνεργάστηκε με την Καραγιάννης – Καρατζόπουλος.

Πολλά από τα γυρίσματα της «Παριζιάνας» έγιναν στη Μύκονο και θεωρείται μια από τις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες.

Πηγή

Advertisement