ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στιλιστικά λάθη που πρέπει να προσέξουμε για μια σικ εμφάνιση

Advertisement

Σχέδια με μεγάλα τετράγωνα

Τα ρούχα που έχουν μεγάλα τετράγωνα σχέδια μπορούν να κάνουν τη σιλουέτα σας να φαίνεται άτσαλη. Ειδικά οι φούστες, τα παντελόνια και τα σορτσάκια μ’ αυτό το μοτίβο, θα κάνουν την περιφέρειά σας να φαίνεται πιο ανοιχτή, ακόμα κι αν έχετε στενή λεκάνη.

Προτιμήστε τα πιο μικρά και διακριτικά σχέδια που, αν έχουν και το σωστό κόψιμο, θα σας κάνουν να φαίνεστε ψηλόλιγνη.

7 στιλιστικά λάθη για τα οποία είμαστε όλες ένοχες - Εικόνα 1

Οριζόντια σχέδια

Τα οριζόντια σχέδια δίνουν την εντύπωση μιας πιο «γεμάτης» σιλουέτας, προσθέτοντάς σας κιλά χωρίς λόγο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιλέγετε μόνο τις σίγουρες μονοχρωμίες. Τα κάθετα σχέδια θα επιμηκύνουν τον κορμό σας, δίνοντάς σας ύψος.

7 στιλιστικά λάθη για τα οποία είμαστε όλες ένοχες - Εικόνα 2

Πολύ μεγάλα μοτίβα

Τα μεγάλα μοτίβα που απλώνονται οριζόντια φαρδαίνουν την περιφέρεια και προσθέτουν κιλά. Αν συνδυαστούν, μάλιστα, με περίεργα παπούτσια που «κόβουν» τα πόδια, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι… καταστροφικό για τη σιλουέτα σας. Αντίθετα, μια λαιμόκοψη- V και ένα μικρό σκίσιμο στη pencil φούστα, θα ευθυγραμμίσουν τον κορμό σας και θα σας κάνουν να φαίνεστε αρκετά ψηλότερη.

7 στιλιστικά λάθη για τα οποία είμαστε όλες ένοχες - Εικόνα 3

Λάθος λαιμόκοψη

Η λαιμόκοψη χαμόγελο «ανοίγει» τον θώρακα και κάνει τους ώμους σας να φαίνονται πιο φαρδείς. Αντίθετα, η λαιμόκοψη-V κολακεύει το μπούστο και σας κάνει να φαίνεστε πολύ κομψή.

7 στιλιστικά λάθη για τα οποία είμαστε όλες ένοχες - Εικόνα 4

Μεγάλες οριζόντιες ρίγες

… που κάνουν το σώμα να φαίνεται άγαρμπο και μονοκόμματο. Αντίθετα, μια μονόχρωμη μακριά φούστα ή φόρεμα, που αγκαλιάζουν τη μέση και το σώμα, μαζί με μια φαρδιά μαύρη ζώνη, που ταιριάζει με όλα τα χρώματα, θα αναδείξουν τις θηλυκές καμπύλες σας.

7 στιλιστικά λάθη για τα οποία είμαστε όλες ένοχες - Εικόνα 5

Έντονα χρώματα

Τα έντονα χρώματα προσθέτουν όγκο σε αντίθεση με τα λεγόμενα γήινα χρώματα. Δείτε για παράδειγμα, αυτές τις φωτογραφίες. Η μόνη τους διαφορά είναι στο χρώμα που έχουν οι ρίγες. Στην αριστερή φωτογραφία, όμως, η μέση και οι ώμοι της κοπέλας φαίνονται πολύ πιο «γεμάτοι» ενώ στη δεξιά πολύ πιο μαζεμένοι. Ο τρόπος που συνδυάστηκαν επίσης διαφέρει. Η φαρδιά παντελόνα από τη μία προσθέτει κιλά στην κοπέλα ενώ το κάπρι της δεξιάς εικόνας αγκαλιάζει και κολακεύει τα πόδια της.

7 στιλιστικά λάθη για τα οποία είμαστε όλες ένοχες - Εικόνα 6

Τα λάθος τζιν

Για να διαλέξετε το τέλειο τζιν, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας 3 πράγματα. Πρώτον, ποιο τζιν ταιριάζει στον δικό σας σωματότυπο. Σε σχετικό άρθρο μας, θα βρείτε την απάντηση. Δεν είναι κακό να διαλέξετε ένα νούμερο μικρότερο- μπορεί το τζιν να φαίνεται στενό στο μαγαζί, όμως αφού το φορέσετε αρκετές φορές, θ’ ανοίξει. Είναι πολύ κομψότερο, επίσης, να επιλέγετε σκούρα χρώματα όπως το σκούρο μπλε ή το μαύρο, τα οποία σε αντίθεση με το ξεφτισμένο μπλε, δεν τονίζουν τις ατέλειες στην περιφέρεια και τους γοφούς, που οι περισσότερες Ελληνίδες θέλουν να κρύψουν.

7 στιλιστικά λάθη για τα οποία είμαστε όλες ένοχες - Εικόνα 7

Πηγή: mama365.gr

 

Advertisement