ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στραγγαλισμοί, δολοφονίες, τεμαχισμοί πτωμάτων: Oι 5 πιο σατανικές και αιμοβόρες πεθερές όλων των εποχών

Advertisement

Πεθερές: Ανατριχιαστικές δολοφονίες που έμειναν στην ιστορία

Δυστυχώς ή ευτυχώς σ’ έναν γάμο, εκτός από τον σύντροφό μας, παντρευόμαστε και την οικογένειά του.

Παρόλο που μερικές νύφες πέτυχαν το τζακ ποτ με τις πεθερές τους, υπάρχουν και κάποιες άλλες που δεν στάθηκαν τόσο τυχερές.

Παρακάτω ακολουθούν 5 υποθέσεις με τις πιο συγκλονιστικές δολοφονίες που διαπράχθηκαν από πεθερές.

Στυλλού Παντοπίου-Χριστοφή

Η Στυλλού Παντοπίου-Χριστοφή έμεινε στην ιστορία ως η «Κύπρια Φόνισσα» που ως νύφη σκότωσε την πεθερά της και ως πεθερά την νύφη της. Mάλιστα, η αιμοδιψής αυτή προσωπικότητα έγινε επεισόδιο στη γνωστή τηλεοπτική σειρά Deadly Women.

Η παρεμβατική πεθερά της βρήκε μαρτυρικό θάνατο

Ως νύφη η Στυλλού δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με την παρεμβατική πεθερά της. Οι τσακωμοί ήταν καθημερινό φαινόμενο, μέχρι που μια μέρα η κατάσταση ξέφυγε εντελώς. Η «Κύπρια Φόνισσα» έπιασε ένα αναμμένο δαυλί και το έβαλε στο στόμα της πεθεράς της, με τη βοήθεια δυο συγχωριανών της, οι οποίες κρατούσαν το στόμα του θύματος ανοιχτό. Ο θάνατος της πεθεράς ήταν μαρτυρικός. Παρόλο που η Στυλλού θεωρήθηκε ύποπτη για το έγκλημα, τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να καταδικαστεί.

Στραγγαλισμοί, δολοφονίες, τεμαχισμοί πτωμάτων: Oι 5 πιο σατανικές και αιμοβόρες πεθερές όλων των εποχών - Εικόνα 1

Ως πεθερά η Στυλλού δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με την Γερμανίδα νύφη της Hella Bleicher. Το 1953 μετακομίζει στην Αγγλία και εγκαθίσταται στο σπίτι της οικογένειας του μονάκριβου γιου της Σταύρου. Οι σχέσεις πεθεράς-νύφης πήγαιναν απ’ το κακό στο χειρότερο και, όταν η Hella ζήτησε απ’ τον άντρα της να στείλει τη μητέρα του πίσω στην Κύπρο, το ποτήρι ξεχείλισε.

Στραγγαλισμοί, δολοφονίες, τεμαχισμοί πτωμάτων: Oι 5 πιο σατανικές και αιμοβόρες πεθερές όλων των εποχών - Εικόνα 2

Στις 29 Ιουλίου 1954 η Στυλλού χτυπάει με ένα μαντεμένιο δίσκο το κεφάλι της νύφης της και την στραγγαλίζει με τόση δύναμη που το ύφασμα απ’ το μαντήλι σκίζει τον λαιμό της άτυχης κοπέλας. Στη συνέχεια καίει το πτώμα στην αυλή. Δυο γείτονες που είδαν τον καπνό, ειδοποίησαν την αστυνομία και έτσι η Στυλλού συνελήφθη. Κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία της νύφης της και καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού. Πέθανε αμετανόητη και μόνη της καθώς ούτε ο ίδιος ο γιος δεν ήταν παρών στην εκτέλεσή της.

Σταυρούλα Γκουβούση

Μία ακόμα θανάσιμη πεθερά ήταν η 62χρονη Σταυρούλα Γκουβούση. Μάλιστα, ήταν η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στην Ελλάδα! Όπως έγραψαν τότε οι εφημερίδες «Πρώτην φοράν δια ποινικόν αδίκημα εκτελείται γυναίκα εις την Ελλάδα».

Το απύθμενο μίσος της Σταυρούλας για την 20χρονη νύφης της Μεταξία, δημιουργούσε συνεχώς πρόβληματα στην οικογένεια. Η αιμοβόρα πεθερά διέδιδε κακές φήμες για την Μεταξία, ευελπιστώντας ότι θα χάλαγε έτσι τον γάμο με τον γιο της Μήτρο.

Στραγγαλισμοί, δολοφονίες, τεμαχισμοί πτωμάτων: Oι 5 πιο σατανικές και αιμοβόρες πεθερές όλων των εποχών - Εικόνα 3

Ο 22χρονος Μήτρος ήταν άνεργος, είχε προβλήματα με το ποτό και ήταν υποχείριο της μάνας του. Η Μεταξία από την άλλη δούλευε και συντηρούσε το σπίτι, πιστεύοντας πως κάποτε ο άντρας της θα άλλαζε. Όταν έμεινε έγκυος, η πεθερά της τής ζήτησε να κάνει έκτρωση. Και όταν εκείνη αρνήθηκε, η Σταυρούλα με τη βοήθεια του γιου της επιτέθηκαν στην κοπέλα.

Την έδεσαν με σχοινί και η Σταυρούλα την χτυπούσε για ώρες με μια σανίδα στο κεφάλι, την κοιλιά και το στήθος. Στη συνέχεια, την πέταξαν (ενώ ήταν ζωντανή!) στο πηγάδι, όπου και πνίγηκε. Μάνα και γιος προσπάθησαν να κάνουν το έγκλημα να φανεί σαν αυτοκτονία γράφοντας μάλιστα και ένα ψεύτικο αποχαιρετιστήριο σημείωμα.

Στραγγαλισμοί, δολοφονίες, τεμαχισμοί πτωμάτων: Oι 5 πιο σατανικές και αιμοβόρες πεθερές όλων των εποχών - Εικόνα 4

Μετά από υποψίες των συγχωριανών τους, το έγκλημα μάνας και γιου αποκαλύφθηκε και το 1960 η Σταυρούλα εκτελέστηκε στον Υμηττό και λίγες μέρες αργότερα εκτελέστηκε και ο Μήτρος.

Άρτεμης Κάστρου

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πλήρωσε η νύφη (με τη ζωή της) το μίσος της πεθεράς της, αλλά ο γαμπρός! Μάλιστα, η στυγερή δολοφονία του Δημήτρη Αθανασόπουλου ενέπνευσε τον συνθέτη Μοντανάρη να γράψει το «Κακούργα Πεθερά»- ίσως το τραγούδι με τη μεγαλύτερη επιτυχία κατά την διάκεια του Μεσοπολέμου!

Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος ήταν μεγαλοεργολάβος και παντρεμένος με τη Φούλα Κάστρου, την οποία κακοποιούσε συναισθηματικά και σωματικά. Η γυναίκα παραπονιόταν στην μητέρα της Άρτεμη Κάστρου ότι ο άντρας της την έδερνε και τη βίαζε. Έτσι η πεθερά αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της!

Στραγγαλισμοί, δολοφονίες, τεμαχισμοί πτωμάτων: Oι 5 πιο σατανικές και αιμοβόρες πεθερές όλων των εποχών - Εικόνα 5

Η «κακούργα πεθερά» πεθερά έπεισε τον 17χρονο ανηψιό της Μοσκιό ( ο οποίος είχε ψυχολογικά προβλήματα) να μπει στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού και να πυροβολήσει τον Αθανασόπουλο δυο φορές. Στη συνέχεια η Φούλα με την υπηρέτρια τον αποτελείωσαν στραγγαλίζοντας τον με ένα κασκόλ!

Η…οικογενειακή ιστορία δεν σταματάει εδώ, καθώς ο εραστής της πεθεράς πρότεινε τον διαμελισμό του πτώματος και τη ρίψη του στο ρέμα του Κηφισού. Όταν ανακαλύφθηκε ό,τι είχε απομείνει από τον Αθανασόπουλο, η αστυνομία ανέλαβε δράση, συλλαμβάνοντας όλους τους δράστες.

Alice Wynekoop

Η Alice Wynekoop δεν ήταν μια τυχαία γυναίκα! Ήταν καταξιωμένη γιατρός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και… η δολοφόνος της 22χρονης νύφης της.

Η σατανική πεθερά ζούσε σε μια έπαυλη (16 δωματίων!) στο Σικάγο με τον γιο της Earle και την νύφη της Rheta. Στηριζόταν οικονομικά στο ζευγάρι με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές εντάσεις στην οικογένεια. Τα πράγματα όμως χειρότερεψαν όταν η Wynekoop χρεοκόπησε!

Στραγγαλισμοί, δολοφονίες, τεμαχισμοί πτωμάτων: Oι 5 πιο σατανικές και αιμοβόρες πεθερές όλων των εποχών - Εικόνα 6

Η Alice Wynekoop μέχρι τη στιγμή της χρεοκοπίας συνέχιζε τα ιατρικά της πειράματα στο υπόγειο της έπαυλης. Φοβούμενη ότι η 30 χρόνων έρευνά της θα πήγαινε χαμένη, έκανε δυο ασφάλειες ζωής στο όνομα της νύφης της.

Όταν η νύφη της βρέθηκε νεκρή στο υπόγειο το 1933, η πεθερά ισχυρίστηκε ότι μάλλον κάποιος ληστής θα την πυροβόλησε πισόπλατα. Αργότερα, στις ανακρίσεις παραδέχτηκε ότι η ίδια σκότωσε καταλάθος την Rheta με υπερβολική δόση χλωροφόρμιου και την πυροβόλησε για να φανεί ως ένοπλη ληστεία.

Στραγγαλισμοί, δολοφονίες, τεμαχισμοί πτωμάτων: Oι 5 πιο σατανικές και αιμοβόρες πεθερές όλων των εποχών - Εικόνα 7

Το κίνητρο, όπως αποκάλυψε η ίδια, ήταν ότι θα εισέπραττε 12.000 δολάρια από την ασφάλεια και ότι θα γλύτωνε τον γιο της από έναν μίζερο γάμο. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης και το 1947, καθώς της αναγνωρίστηκε καλή διαγωγή. Πέθανε σε ηλικία 84 ετών το 1955.

Huajiao Zhuang

Άλλη μια πεθερά, εκτός από τη Στυλλού, που δεν άντεχε στην σκέψη ότι ο γιος της ζούσε μακριά της με την γυναίκα του είναι η 50χρονη Κινέζα Huajiao Zhuang. Το έγκλημα διαπράχθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα η μαρτυρική δολοφονία της νύφης φέρνει ανατριχίλα.

Ο γιος της Huajiao Zhuang ζούσε μακριά της στην Αυστραλία μαζί με την γυναίκα του Dan «Selina» Lin και το 2 ετών αγοράκι τους. Η πεθερά αποφάσισε να τους επισκεφτεί και αργότερα να εγκατασταθεί μαζί τους παρά τις αντιρρήσεις της νύφης της.

Στραγγαλισμοί, δολοφονίες, τεμαχισμοί πτωμάτων: Oι 5 πιο σατανικές και αιμοβόρες πεθερές όλων των εποχών - Εικόνα 8

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη συμβίωση ήταν πολλά. Η πεθερά ήθελε να χωρίσει τον γιο της και συνεχώς κακομεταχειριζόταν τη νύφη της. Το 2012 η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και η Zhuang δολοφόνησε την άτυχη κοπέλα, χτυπώντας την 33 φορές στο κεφάλι… με ένα σφυρί, μπροστά στα μάτια του παιδιού της.

Μετά τη μαρτυρική δολοφονία τύλιξε το πτώμα με πλαστικό και το πέταξε σε μια λίμνη. Φυσικά, δεν τη γλύτωσε και καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκισης.

Πηγή

Advertisement