ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι και επίσημα τα πιο αναξιόπιστα του πλανήτη

Advertisement

Άλλη μια διεθνής διάκριση για τα ελληνικά, συστημικά ΜΜΕ, καθώς σε έρευνα την οποία διενέργησε τον προηγούμενο Ιανουάριο το κέντρο ερευνών Phew η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση ανάμεσα σε 38 χώρες από διάφορες γεωγραφικές περιοχές.

Το αποτέλεσμα της παγκόσμιας έρευνας εικονοποίησε χθες, ο γραφίστας JoDi με σχετικό γράφημα.

 

Έρευνα: Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι και επίσημα τα πιο αναξιόπιστα του πλανήτη - Εικόνα 2

Η γραφιστική απεικόνιση της έρευνας από τον JoDi

Ειδικότερα, η παγκόσμια έρευνα του Κέντρου Pew, μελετά θέματα που αφορούν στην κάλυψη των ειδήσεων από τα ΜΜΕ, παγκοσμίως.

Οι κατηγορίες της έρευνας είναι τέσσερις και αφορούν σε: αμεροληψία, κάλυψη μεγάλων ειδήσεων, κάλυψη ειδήσεων για ηγέτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, εγκυρότητα στην είδηση.

Για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση διεθνώς, μόνο το 18% των πολιτών, θεωρεί ότι τα πολιτικά θέματα μεταφέρονται με δίκαιο τρόπο. Το 25% (1 στους 4) συμφωνεί με τον τρόπο που καλύπτονται ζητήματα που αφορούν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ έγκυρες θεωρεί τις ειδήσεις που παίρνει μόνο το 22%.

Σε ό,τι αφορά στην κάλυψη μεγάλων γεγονότων, αυτό το ποσοστό ανεβαίνει στο 42%, με 4 στους 10 Έλληνες να θεωρούν πως τα γεγονότα αυτά καλύπτονται με επάρκεια.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται επίσης χαμηλά, με την εμπιστοσύνη να κυμαίνεται μεταξύ 47% και 61%. Ενώ στην τελευταία πεντάδα της κατάταξης, πάνω από την Ελλάδα, βρίσκονται: Πολωνία, Χιλή, Κολομβία και Νότια Κορέα.

Πηγή

Advertisement