ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα γεγονότα που δεν αναφέρθηκαν στην ταινία του Τιτανικού και οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουν

Advertisement

Αν έχετε δει την ταινία «Τιτανικός«, ίσως να πιστεύετε ότι τα γνωρίζετε όλα. Ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο που θα μπορούσατε να μάθετε για αυτό το τραγικό ναυάγιο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν γεγονότα που δεν αναφέρθηκαν στην ταινία και για αυτό οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουν.

Για την ιστορία, Ο «Τιτανικός» έκανε το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη, όπου θα έφτανε το πρωί της 16ης Απριλίου 1912. Ποτέ όμως δεν προσέγγισε εκεί. Οι 46.328 τόνοι του, κινούμενοι με μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβων (46,5 χιλιόμετρα την ώρα), προσέκρουσαν σε έναν παγόβουνο ανοίγοντας ρήγμα περίπου 100 μέτρων. Η βύθιση ήταν ταχύτατη. Οι σκηνές τις τελευταίες 2 ώρες πριν από την εξαφάνισή του δραματικές. 1178 διαθέσιμες θέσεις στις ναυαγοσωστικές λέμβους, 2224 επιβάτες καταστρώματος. 1503 άτομα ποτέ δεν είδαν ξανά τον έναστρο ουρανό εκείνης της νύχτας. Το ναυάγιο εντοπίστηκε την 1η Σεπτέμβρη του 1985, σε βάθος 4 χιλιομέτρων, σπασμένο σε δύο κομμάτια.

Αυτές είναι οι πληροφορίες που όλοι γνωρίζουν. Διαβάστε και αυτά:

 

1) Μια πρόβα ατυχήματος είχε προγραμματιστεί να γίνει την ημέρα πριν βυθιστεί το πλοίο, έτσι ώστε όλοι οι επιβάτες να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε μια τέτοια δυσάρεστη περίπτωση. Μια πρόβα όμως, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 1

2) Θυμάστε η σκηνή στην ταινία όπου οι μουσικοί συνέχισαν να παίζουν καθώς το πλοίο βυθιζόταν; Αυτό συνέβη πραγματικά. Οι μουσικοί του πλοίου συνέχισαν να παίζουν για ώρες καθώς το πλοίο βούλιαζε.

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 3

3) Ο Milton Hershey, ο ιδρυτής της σοκολατοβιομηχανίας Hershey, είχε εισιτήριο για να ταξιδέψει με τον Τιτανικό, αλλά το ακύρωσε λόγω μιας επαγγελματικής συνάντησης.

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 5

4) Ένας Ιάπωνας επιζών κατηγορήθηκε ως δειλός όταν επέστρεψε στην Ιαπωνία, επειδή δεν πέθανε με τους υπόλοιπους επιβάτες.

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 7

5) Τα 4 φουγάρα του Τιτανικού ήταν ένα τέχνασμα. Μόνο 3 από αυτά λειτουργούσαν. Το τέταρτο υπήρχε μόνο για να κάνει την εικόνα του πλοίου πιο εντυπωσιακή.

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 9

6) Ο προϋπολογισμός για την ταινία «Τιτανικός» ήταν στην πραγματικότητα μεγαλύτερος από τα χρήματα που κόστισε η κατασκευή του πλοίου.

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 11

7) Το παγόβουνο που βύθισε τον Τιτανικό ξεκίνησε το ταξίδι του γύρω στο 1000 π.Χ..

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 13

8) Ένα πλοίο, το Καλιφόρνια, ήταν πολύ κοντά στον Τιτανικό και θα μπορούσε να βοηθήσει στην διάσωση των επιβατών, αλλά λόγω καθυστέρησης στην επικοινωνία, δεν μπόρεσε να φτάσει έγκαιρα.

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 15

9) Ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου, ο Baker Charles Joughin, επέζησε από το παγωμένο νερό της θάλασσας, επειδή το άφθονο αλκοόλ που είχε καταναλώσει το μοιραίο βράδυ, κράτησε τα όργανα του σε εγρήγορση για 2 ώρες, μέχρι που τον διέσωσαν.

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 17

10) Ο Τιτανικός είναι το μοναδικό υπερωκεάνιο που βυθίστηκε ποτέ από παγόβουνο.

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 19

11) Οι περισσότερες σωστικές βάρκες που υπήρχαν στο πλοίο δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί και δεν είχαν δοκιμαστεί στη πράξη. Οι σωστικές βάρκες που υπήρχαν θα έφταναν για όλους αν ήταν όλες λειτουργικές.

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 21

12) Το πολύνεκρο ναυάγιο θα είχε αποφευχθεί αν κάποιος είχε αντιληφθεί το μοιραίο παγόβουνο 30 δευτερόλεπτα πριν το δει ο καπετάνιος.

Το ναυάγιο του Τιτανικού το γνωρίζουν όλοι, πόσοι όμως γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες; - Εικόνα 23

30 δευτερόλεπτα! 30 δευτερόλεπτα που έκαναν τη διαφορά ανάμεσα σε μια παρ’ολίγον και σε μια τρομερή τραγωδία.

 

Advertisement