ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα Ιμαλάια είναι ορατά για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια και 14 ακόμη γεγονότα που δεν ακούμε καθημερινά

Advertisement

Μερικές φορές η φύση μας προσφέρει τέτοια εφέ που ούτε η πιο εντυπωσιακή ταινία του Χόλιγουντ δεν θα μπορούσε να μας δώσει. Και όταν συμβαίνει αυτό, μπορούμε να θεωρούμε τον εαυτό μας τυχερό, καθώς πρέπει να υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις για να εμφανιστούν ορισμένα σπάνια φαινόμενα.

Αυτά τα γεγονότα, όπως ένας καταρράκτης ουράνιου τόξου, μπορούν ακόμη και να μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν είμαστε σε διαφορετικό πλανήτη ή ζούμε μέσα στην πλοκή ενός παραμυθιού.

1. Ο κομήτης Hale Bopp εμφανίστηκε πάνω από τον αρχαίο πέτρινο κύκλο του Στόουνχεντζ.

Ο κομήτης Hale-Bop περικύκλωσε τον ήλιο το 1997 και έγινε ένας από τους πιο λαμπρούς κομήτες στην ιστορία. Ήταν ένα μακράς διαρκείας δώρο που διέσχισε τον ουρανό, καθώς μπορούσε να φανεί με γuμνό μάτι για περισσότερο από 18 μήνες (ρεκόρ).

2. Μια τρύπα – ένας κύκλος που ανοίγει στους ουρανούς

 

Φανταστείτε ότι είναι μια κρύα μέρα και ο ορίζοντας είναι γεμάτος πυκνά σύννεφα. Ξαφνικά, βλέπετε μια μεγάλη τρύπα από την οποία μπορείτε να δείτε τον ουρανό. Δεν πρόκειται για την άφιξη ενός UFO, λέγεται skypunch ή fallstreak hole. Εμφανίζεται όταν ένας μεγάλος αριθμός μικροσκοπικών κρυστάλλων πάγου εισχωρεί στο στρώμα σύννεφων προκαλώντας την εξάτμιση των σταγονιδίων. Είναι όλα φυσικά, αλλά εντελώς μαγικά.

3. Ένα τόξο ομίχλης που μοιάζει με ουράνιο τόξο αλμπίνο

Όταν βλέπετε αυτό το ουράνιο τόξο, ίσως νομίζετε ότι έχετε χάσει την ικανότητα να διακρίνετε τα χρώματα. Μείνετε ήρεμοι και απολαύστε. Αντί να κατασκευάζεται από σταγονίδια νερού, αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια ομίχλης. Δεδομένου ότι είναι μικρότερα, αντανακλούν μόνο το λευκό χρώμα που μας δίνει μία τρομακτική και μυστηριώδη εικόνα.

4. Δεν είναι η θάλασσα, είναι λάβα σε μια παραλία της Χαβάης.

5. Ο κομήτης West κοντά στον Ήλιο το 1976

Ο κομήτης West περιγράφηκε ως ένα από τα φωτεινότερα αντικείμενα που διήλθαν από το εσωτερικό ηλιακό σύστημα το 1976. Ο πυρήνας του χωρίστηκε σε 4 θραύσματα, προσφέροντας μια εντυπωσιακή εικόνα της μακριάς ουράς του.

6. Πυροκλαστική ροή που παράγει ηφαιστειακή αστραπή.

Όταν ένα ηφαίστειο εκρήγνυται απορρίπτει μια πυροκλαστική ροή, ένα γρήγορο ρεύμα θερμού αερίου και στάχτης.

7. Ένα σπάνιο ουράνιο τόξο καταρράκτης που καταγράφηκε στο Εθνικό Πάρκο Yosemite.

Ήταν λίγοι οι τυχεροί που παρακολούθησαν ζωντανά πώς ο καταρράκτης Bridalveil, στο Εθνικό Πάρκο Yosemite, μετατράπηκε σε ουράνιο τόξο. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα της κατάστασης όταν το φως του ήλιου αντανακλά στα σταγονίδια νερού υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Μοιάζει με Photoshop, αλλά η φύση ξεχειλίζει με χρώμα και φαντασία.

8. Παγωμένα κύματα εντοπίστηκαν στην ακτή της Κροατίας.

9. Η έρημος απέκτησε ξανά ζωή και μετατράπηκε σε μία έκρηξη λουλουδιών.

Τα σούπερ άνθη στην Καλιφόρνια συνήθως εμφανίζονται μία φορά κάθε 10 χρόνια. Απαιτεί μια τέλεια καταιγίδα συνθηκών: σταθερή βροχή, θερμές θερμοκρασίες και χαμηλούς ανέμους. Η έρημος μετατρέπεται σε πολύχρωμο πίνακα όταν χιλιάδες αγριολούλουδα ανθίζουν περίπου την ίδια στιγμή. Ένα υπέροχο δώρο για τα μάτια μας.

10. Ηλιακοί στύλοι σχηματίζονται πάνω από τον θαλάσσιο πάγο στη θάλασσα Chukchi

Η αντανάκλαση του φωτός σε μικροσκοπικούς κρυστάλλους πάγου που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα μπορεί να δημιουργήσει έναν ηλιακό πυλώνα. Εάν το φως προέρχεται από ένα ηλιοβασίλεμα, αυτό το γεγονός μπορεί να μας χαρίσει μια όμορφη στιγμή.

11. Ένα σούπερ μπλε “ματωμένο” φεγγάρι αναδύεται πίσω από τον ναό του Παρθενώνα το 2018.

Οι ολικές σεληνιακές εκλείψεις που συμπίπτουν με τα supermoons είναι σχετικά σπάνιες. Τον 21ο αιώνα, υπάρχουν 87 ολικές σεληνιακές εκλείψεις, εκ των οποίων μόνο 28 ήταν supermoons. Οι άνθρωποι μπορούσαν να δουν ένα τεράστιο «supermoon» και τη σεληνιακή έκλειψη να συνδυάζονται για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, δείχνοντας το φεγγάρι να λούζεται με έντονο κόκκινο φως.

12. Ιριδίζοντα σύννεφα

13. Τα Ιμαλάια ορατά για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια.

Τον Απρίλιο του 2020, η δραστική μείωση των επιπέδων ρύπανσης επέτρεψε τη θέα της υπέροχης οροσειράς Dhauladhar. Αυτές οι κορυφές αποτελούν μέρος της οροσειράς των Ιμαλαΐων και μπορούν τώρα να παρατηρηθούν ακόμη και από το Jalandhar, 143 μίλια μακριά.

14. Το ηλιοβασίλεμα αντανακλάται σε έναν καταρράκτη στην Ισλανδία.

Advertisement