ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ταυτόχρονη ευθανασία σε ηλικιωμένο ζευγάρι λιονταριών που ήταν αδελφές ψυχές, οπότε δεν χρειάζεται να ζήσει κανένα μόνο του!

Advertisement

Την περασμένη Πέμπτη, ο ζωολογικός κήπος του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι το προσωπικό φροντίδας και υγείας των ζώων είχε πάρει τη δύσκολη απόφαση να θέσει ταυτόχρονα δύο από τα λιοντάρια τους σε ευθανασία. Οι 21 ετών αδελφές ψυχές Χάμπερτ και Καλίσα υποβλήθηκαν σε ευθανασία «λόγω της φθίνουσας υγείας τους και των ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, οι οποίες είχαν μειώσει την ποιότητα ζωής τους».

Ο Χάμπερτ γεννήθηκε στο Σικάγο, στο ζωολογικό κήπο του Λίνκολν, και η Καλίσα ήρθε από το ζωολογικό κήπο του Γούντλαντ Παρκ στο Σιάτλ. Συναντήθηκαν μετά τη μεταφορά τους στο ζωολογικό κήπο του Λος Άντζελες το 2014. Από τότε, ήταν εντελώς αχώριστοι!!

Ο εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου του Λος Άντζελες Beth Schaefer είπε στους Los Angeles Times ότι ο δεσμός των λιονταριών ήταν εμφανής ακόμη και στους επισκέπτες. «Αυτά τα λιοντάρια ήταν μαζί ως ζευγάρι και σπάνια μακριά ο ένας από τον άλλο», είπε. «Η προσοχή του ενός ήταν πάντα στραμμένη στον άλλο, καθώς ξεκουράζονταν μαζί, αγκαλιάζονταν, και συχνά άραζαν δίπλα δίπλα».

Παρόλο που ο Χάμπερτ έφερε 10 παιδιά στη ζωή, αυτός και η Καλίσα δεν είχαν κάποιο μαζί.

“Αυτή είναι μια πολύ σκληρή απώλεια για την κοινότητα των ζωολογικών κήπων μας”, δήλωσε η Alisa Behar, επιμελήτρια θηλαστικών του ζωολογικού κήπου. «Τα ξημερώματα, το προσωπικό άκουγε τακτικά τις βρυχηθμούς του Χάμπερτ, και προσωπικά θα μου λείψει να τα ακούω. Δεν μπορούσες να σκεφτείς τον Χάμπερτ χωρίς την σύντροφο του, την Καλίσα. Ήταν ένα αχώριστο ζευγάρι εδώ και χρόνια. ”

Κατά μέσο όρο, τα λιοντάρια που ζουν σε αιχμαλωσία φτάνουν στην ηλικία των 25 ετών, ενώ το προσδόκιμο ζωής ενός λιονταριού που ζει στην άγρια φύση είναι περίπου 12-16 ετών.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν την ανισότητα.

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να προσέχουν τα άλλα αρπακτικά, όταν περνούν τις μέρες τους σε αιχμαλωσία. Αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα πρέπει να προσέχουν τα τσιτάχ και τις ύαινες, οι οποίοι μπορούν να κλέψουν το φαγητό τους στην άγρια φύση.

Επίσης, τα λιοντάρια δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη όταν βρίσκονται έξω στη φύση. Εάν κόψουν ή σπάσουν το πόδι τους, θα καταλήξουν να υποφέρουν. Τα λιοντάρια στους ζωολογικούς κήπους, από την άλλη πλευρά, θα λάβουν άμεση ιατρική βοήθεια εάν συμβεί κάτι σε αυτά.

Ένας άλλος παράγοντας είναι τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Τα λιοντάρια στη φύση εξαρτώνται αποκλειστικά από τη φύση για την ευημερία τους. Αλλά αν υπάρχει ξηρασία, δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες πηγές νερού ή τροφίμων. Τα αιχμάλωτα λιοντάρια, ωστόσο, δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα, καθώς ο χώρος διαβίωσης τους θα παραμείνει πάντα ο ίδιος και θα τους δώσουν άφθονο φαγητό και νερό.

Advertisement