ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα ταξίδια μας κάνουν περισσότερο ευτυχισμένους από την αγορά υλικών αγαθών

Advertisement

Γιατί μόλις έχουμε χρήματα στο πορτοφόλι μας πηγαίνουμε κατ΄ευθείαν στα μαγαζιά για ψώνια; Με κάθε νέα αγορά νιώθουμε λίγο πιο χαρούμενοι, αλλά λίγες μέρες αργότερα αυτή η ευχαρίστηση εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει τίποτα πίσω.

Φαίνεται ότι το κύριο εμπόδιο για την ευτυχία είναι η προσαρμογή. Από τη στιγμή που κάτι που έχουμε αγοράσει το συνηθίζουμε, φεύγει κάθε ενθουσιασμός και πρέπει πάλι να ψάξουμε στην αγορά για κάτι καινούριο που να μας ικανοποιήσει και πάλι για λίγο. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Ωστόσο, έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Cornell έχει βρει έναν τρόπο για να σπάσει αυτό τον φαύλο κύκλο. Ο καθηγητής ψυχολογίας Τhomas Gilovich έχει αποδείξει ότι βιώνουμε την ίδια αύξηση ευτυχίας που βιώνουμε όταν αγοράζουμε κάτι που θέλουμε με την ευχαρίστηση όταν πάμε ταξίδι. Αλλά η διαφορά είναι ότι ενώ η χαρά που προέρχεται από την αγορά πέφτει με την πάροδο του χρόνου, οι αναμνήσεις από ένα ταξίδι συνεχίζουν να μας προμηθεύσουν με τις ορμόνες της ευτυχίας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Γνωρίζοντας διάφορα είδη ασυνήθιστων γεγονότων, πηγαίνοντας ταξίδια, μαθαίνοντας να κάνουμε κάτι καινούριο, ακόμη και extreme sports, όλα αυτά είναι μια ιδανική πηγή ευτυχίας για τον

Πηγή

Advertisement