ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι έντονα να αφήσω τη γυναίκα μου

Advertisement

«Είμαι 28 ετών και παντρεμένος εδώ και δύο χρόνια. Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε δίδυμα κοριτσάκια,λίγο μεγαλύτερα από 1 έτους. Τον τελευταίο καιρό, πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται συνεχώς το διαζύγιο. Αισθάνομαι παγιδευμένος και πως θα πεθάνω αν δεν βγω από αυτό το γάμο.

Η γυναίκα μου είναι καλός άνθρωπος και καλή μητέρα.Όταν παντρευτήκαμε πίστευα ότι ήταν τέλεια, το κορίτσι που περίμενα όλη μου τη ζωή. Τώρα όμως νιώθω θυμωμένος και απογοητευμένος. Αρνείται να εργαστεί, επειδή θέλει να μείνει στο σπίτι με τα κορίτσια. Είναι σαν η ζωή μου να επαναλαμβάνεται στο ίδιο μοτίβο κάθε μέρα. Πάω στην δουλειά, γυρίζω σπίτι και ακούω τη σύζυγό μου να μιλάει για τα κορίτσια μας, το σπασμένο φούρνο μικροκυμάτων ή ό, τι άλλο είναι λάθος.

Θέλω να είμαι ελεύθερος! Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να απαλλαχτώ από αυτή την ευθύνη. Ζώντας μόνος μου χωρίς όλο το άγχος που η γυναίκα μου, μου προκαλεί. Είναι αυτό απλά μια φάση που περνάω ή χρειάζεται να ακολουθήσω τα συναισθήματά μου και να αρχίσω τη ζωή μου από την αρχή;»

Απάντηση Αγαπητέ φίλε,

Προτού κάνεις οτιδήποτε, σκέψου πως θα είναι η ζωή σου, μετά το διαζύγιο. Και, τι είναι αυτό που προκαλεί τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις.

Πρώτον, γιατί δεν συζητάς με την σύζυγο σου για όσα αισθάνεσαι; Το διαζύγιο δεν σημαίνει απαλλαγή των ευθυνών που έχεις ήδη. Το διαζύγιο σημαίνει ότι θα ζεις σε ένα ξεχωριστό μέρος από τη σύζυγο και τα παιδιά σου. Θα εξακολουθείς να είσαι οικονομικά υπεύθυνος για τα κορίτσια σας. Το δικαστήριο θα διατάξει διατροφή.

Ζώντας χωριστά από εκείνες,θα επωμιστείς το βάρος μιας δεύτερης κατοικίας. Μπορείς να αντέξεις οικονομικά να πληρώνεις το ενοίκιο, το ηλεκτρικό, το νερό και την διατροφή των κοριτσιών σου; Να θυμάσαι, επίσης, ότι θα πρέπει να παίρνεις τις κόρες σου κάποιες μέρες. Αυτό σημαίνει την ενοικίαση ή την αγορά μιας δεύτερης κατοικίας, αρκετά μεγάλης ,με έξτρα υπνοδωμάτιο για εκείνες.

Μόλις χωρίσετε, η σύζυγός σου θα επιστρέψει στην εργασία της, με πλήρη απασχόληση. Εάν εργάζεται τα κορίτσια θα πάνε σε παιδικό σταθμό. Αν τα κορίτσια πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς,το Δικαστήριο θα διατάξει να πληρώνεις το ½ των εξόδων φύλαξης τους. Τα έξοδα δύο παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν είναι λίγα!

Πριν φτάσεις εκεί όμως, πρέπει να πάρεις διαζύγιο. Θα χρειαστείς έναν δικηγόρο, πράγμα που σημαίνει την καταβολή των δικηγορικών αμοιβών. Εάν αισθάνεσαι παγιδευμένος τώρα, περίμενε μέχρι να αναλάβεις τις οικονομικές ευθύνες ενός διαζευγμένου πατέρα.

Τώρα, σχετικά με αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που έχεις. Κατά τα τελευταία 2 χρόνια, έχεις περάσει μερικές σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου. Γάμος και δίδυμα παιδιά, είναι πολλά για οποιονδήποτε, ειδικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Θα μπορούσε να φταίει το γεγονός ότι δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς αυτές τις αλλαγές;

Νομίζω ότι έχεις ένα πρόβλημα, αλλά δεν έχεις τις δεξιότητες που απαιτούνται για την επίλυση του προβλήματος. Χωρίς αυτές τις δεξιότητες, δεν εκπλήσσομαι που η πρώτη σου σκέψη είναι το διαζύγιο. Έχεις επωμιστεί μεγάλες ευθύνες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είσαι συγκλονισμένος και υπάρχει πιθανότητα να πάσχεις από κατάθλιψη ή να αντιμετωπίζεις προβλήματα άγχους. Ή, απλά περνάς δύσκολα προσπαθώντας να τα βγάλεις πέρα με το καθημερινό άγχος των διδύμων, την δουλειά και να είσαι και νεόνυμφος.

Αντί να σκέφτεσαι το διαζύγιο, γιατί δεν σκέφτεσαι σχετικά με την οικογενειακή συμβουλευτική ή την ατομική συμβουλευτική; Εάν δεν αισθάνεσαι καλά για το γάμο σου, δεδομένου ότι τα δίδυμα ήρθαν γρήγορα στην ζωή σας, να πας σε έναν σύμβουλο και να προσπαθήσεις να βρεις λύσεις στα προβλήματα του γάμου σου.

Συζήτησε με την σύζυγό σου, πες της πώς αισθάνεσαι και ζήτησε της να πάτε μαζί για θεραπεία. Η ευθύνη που έχεις τώρα δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την ευθύνη που θα έχει εάν πάρεις διαζύγιο.

Πηγή : liveabout.com

 

 

Advertisement