ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Θεανώ Σιλελόγλου: Η πρώτη γυναίκα μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού είναι μόλις 30 ετών

Advertisement

Η Θεανώ Σιλελόγλου γεννήθηκε το 1988 στη Νίκαια. Φοίτησε στη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου από το 2005 έως το 2009. Δεν ήταν εξαρχής το όνειρο της η φοίτηση στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Η αγάπη για την θάλασσα υπήρχε πάντα γιατί μεγάλωσε κοντά στην θάλασσα αλλά δεν υπήρχε καμία σχέση από την οικογένεια με το ναυτικό επάγγελμα.

Αφορμή στάθηκε μια διαφήμιση της ΑΕΝ στην τηλεόραση που την παρακίνησε να δώσει εξετάσεις για την σχολή.

Η Θεανώ έδωσε πανελλαδικές και πέρασε πρώτη στην σχολή η οποία ήταν και η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό. Στη σχολή δεν συνάντησε  ιδιαίτερες δυσκολίες, παρακολουθούσε τα μαθήματα καθημερινά και κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της κανονικά. «Στην ανεύρεση εργασίας δεν δυσκολεύτηκα», λέει η 30χρονη.

Θεανώ Σιλελόγλου: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα μηχανικός και είναι μόλις 30 ετών - Εικόνα 1

Οι δόκιμοι της ΑΕΝ βρίσκουν εργασία μέσω επιδότησης από το κράτος, μετά από αυτό όμως αρχίζουν οι δυσκολίες ειδικά για τις γυναίκες. Εκεί  φάνηκε τυχερή γιατί με μια απλή αίτηση της στη H.S.W το 2010 προσλήφθηκε ως τρίτη μηχανικός στο πλοίο Νήσος Μύκονος. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία συνεχίστηκε και εξελίχτηκε στη Hellenic Seaways έως και σήμερα που είναι Α Μηχανικός στο πλοίο Νήσος Μύκονος.

«Στην αρχή υπήρχαν δυσκολίες γιατί ειδικά οι παλιοί ναυτικοί δεν μπορούσαν εύκολα να δεχτούν γυναίκα στο μηχανοστάσιο, ήταν λίγο δύσπιστοι, αλλά σιγά σιγά μέσα από την συνεργασία ήρθαν ισορροπίες και εν τέλει έχουμε άψογη συνεργασία», εξηγεί η Θεανώ.

Θεανώ Σιλελόγλου: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα μηχανικός και είναι μόλις 30 ετών - Εικόνα 2

«Σε ότι αφορά στην οικογένεια… εκεί είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, όχι μόνο για εμένα αλλά για όλους τους ναυτικούς. Το πρόγραμμα της προσωπικής μας ζωής διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του πλοίου αλλά όπου υπάρχει αγάπη και κατανόηση όλα γίνονται», καταλήγει.

Πηγή: peoplegreece

 

Advertisement