ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τι φανερώνει το σχήμα των οπισθίων για την υγεία σας;

Advertisement

Αν παρατηρήσετε γύρω σας θα δείτε ότι το σχήμα των οπισθίων δεν είναι ίδιο σε όλους τους ανθρώπους, γι’ αυτό και υπάρχουν διάφορες κατηγορίες.

Το να γνωρίζετε σε ποια κατηγορία ανήκετε είναι σημαντικό, γιατί σας βοηθάει να είστε προσανατολισμένοι στον στόχο σας. Το ξέρετε, δηλαδή πως θα μπορούσαν να δείχνουν τα οπίσθιά σας στην καλύτερή τους μορφή, μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

Τα διάφορα σχήματα των οπισθίων οφείλονται κυρίως στην δομή του σκελετού και στην κατανομή του λίπους και των μυών στον σώμα. Συγκεκριμένα, το σχήμα των οπισθίων οφείλεται στην δομή της λεκάνης και στην κατανομή του λίπους σε αυτή την περιοχή, που καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες.

Πως θα καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκετε; Με τις φωτογραφίες που υπάρχουν παρακάτω δεν θα δυσκολευτείτε να καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκετε. Αν πάλι δείτε ότι το σχήμα των δικών σας οπισθίων δεν ταιριάζει σε καμία φωτογραφία, μην αγχωθείτε, αφού οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται μόνο ως οδηγός. Η μεγάλη ποικιλία που υπάρχει σημαίνει ότι δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν όλα.

Δείτε παρακάτω τα διάφορα είδη και την εξήγησή τους.

Το τετράγωνο – σχήμα “H”

Αυτό το σχήμα σημαίνει ότι τα εξέχοντα οστά των γοφών σας είναι μεγαλύτερα ή ότι υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές τα οπίσθιά σας να μην κάνουν καμπύλη, αλλά να φαίνονται ως συνέχεια της μέσης.

Το στρογγυλό – σχήμα “C” ή “O”

Το στρογγυλό τους σχήμα οφείλεται στην συγκέντρωση του λίπους στα μάγουλα των οπισθίων. Από μακριά φαίνονται γεμάτα και με καμπύλες.

Η καρδιά – σχήμα “Α”

Το συγκεκριμένο σχήμα θεωρείται πολύ θηλυκό και ελκυστικό και οφείλεται στην συγκέντρωση λίπους στο κάτω μέρος των οπισθίων. Αυτό δίνει ένα πιο κωνικό σχήμα στα οπίσθια. Η συγκέντρωση του λίπους στα οπίσθια και στους γλουτούς, όσον αφορά τις γυναίκες, οφείλεται στα οιστρογόνα. Δυστυχώς, όσο μεγαλώνουμε τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται, με αποτέλεσμα το λίπος να αποθηκεύεται στην κοιλιά, αντί για τους γλουτούς.

Ανεστραμμένο σχήμα- σχήμα “V”

Το ανεστραμμένο σχήμα είναι κοινό στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, αφού τα χαμηλά επίπεδα των οιστρογόνων, μεταβάλλουν την αποθήκευση του λίπους από τους γλουτούς στην κοιλιά. Αυτό δημιουργεί το ανεστραμμένο σχήμα, όπου η βάση των οπισθίων φαίνεται πιο γεμάτη από το πάνω μέρος. Τα οπίσθια με ανεστραμμένο σχήμα έχουν λιγότερο όγκο στο εξωτερικό και κατώτερο μέρος.

Βρήκατε σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Ωραία! Τώρα ξέρετε πως δείχνουν τα οπίσθιά σας στην καλύτερή τους μορφή. Μπορείτε να βρείτε τις ασκήσεις και τις τεχνικές, που είναι κατάλληλες για το δικό σας σχήμα και τον δικό σας σωματότυπο, για να αναδείξετε το σημείο αυτό του σώματός σας.

Αν πάλι δεν θέλετε να ιδρώσετε πολύ, μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα. Ένα από αυτά είναι τα εσώρουχα με επένδυση που θα κάνουν τα οπίσθιά σας να φαίνονται ανορθωμένα. Το ξέρατε, ότι υπάρχουν τζιν που έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα

Πηγή

Advertisement