ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το αφεντικό του του έβαλε τις φωνές την πρώτη μέρα της δουλειάς αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!

Advertisement

Πως θα αντιδρούσατε, αν σας φώναζε και σας ταπείνωνε το αφεντικό σας στο γραφείο; Σίγουρα ή θα του φωνάζατε και εσείς ή θα τρέχατε να κρυφτείτε στο στο μπάνιο για να μην σας δει κανείς να κλαίτε. Πάντα θα υπάρχουν αφεντικά, που η μεγαλύτερη ευχαρίστησή τους είναι να ταπεινώνουν και να τρομοκρατούν τους υπαλλήλους τους. Αυτό το αφεντικό που όλοι τρέμουν στο πέρασμά του.

Σίγουρα, υπάρχουν υπάλληλοι που χρειάζονται επιπλήξεις, ειδικά αυτοί που “κοιμούνται” την ώρα της δουλειάς τους. Ωστόσο, όσο μεγάλο ή μικρό είναι το σφάλμα τους, η ευγένεια είναι πάντα απαραίτητη και σημάδι σεβασμού. Γιατί; Επειδή κάποιος υπάλληλος μπορεί να απαντήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

Διαβάστε την ιστορία παρακάτω:

Το αφεντικό του του έβαλε τις φωνές την πρώτη μέρα της δουλειάς. Η απάντησή του είναι ανεκτίμητη! - Εικόνα 1

“Ένας νεαρός μετακόμισε πρόσφατα από την Βόρεια Ντακότα στην Φλόριντα και πήγε να ζητήσει δουλειά σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα.

Ο διευθυντής του πολυκαταστήματος τον ρώτησε: “Έχεις καθόλου εμπειρία στις πωλήσεις;” Και ο νεαρός του απάντησε: “Ναι. Πούλαγα ηλεκτρικές σκούπες, όταν έμενα στην Βόρεια Ντακότα.”

Ο διευθυντής είχε τις αμφιβολίες του, αλλά επειδή τον συμπάθησε αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία και να τον προσλάβει.

“Ξεκινάς αύριο. Θα έρθω κάτω, όταν τελειώσεις για να δω πως τα πήγες”, του είπε.

Η πρώτη του μέρα στην δουλειά ήταν δύσκολη, αλλά τα κατάφερε. Όταν το πολυκατάστημα έκλεισε, ο διευθυντής κατέβηκε στον όροφο των πωλήσεων.

“Πόσοι πελάτες αγόρασαν κάτι από σένα σήμερα;”, τον ρώτησε. Ο νεαρός κοίταξε και λίγο το πάτωμα και απάντησε: “Ένας”. Τότε, το αφεντικό του είπε: “Τι; Μόνο ένας;; Ο μέσος όρος πωλήσεων εδώ πέρα είναι 20 με 30 ανά άτομο την ημέρα. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει και μάλιστα σύντομα, αν θέλεις να συνεχίσεις να εργάζεσαι εδώ. Έχουμε πολύ αυστηρούς κανόνες για τις πωλήσεις εδώ στην Φλόριντα. Η μία πώληση την ημέρα μπορεί να ήταν αποδεκτή στην Βόρεια Ντακότα, αλλά δεν βρίσκεσαι πια στο χωριό σου, μικρέ.”

Ο νεαρός εκνευρίστηκε με αυτά που άκουσε, αλλά συνέχισε να κοιτάζει τα παπούτσια του. Ο διευθυντής, τότε αισθάνθηκε άσχημα που του μίλησε με αυτόν τον τρόπο την πρώτη μέρα της δουλειάς του και τον ρώτησε με σαρκαστικό τρόπο: “ Και πόσο μεγάλη ήταν η μία πώληση που έκανες;”

Ο νεαρός τον κοίταξε και του είπε: “ 101,237.65 δολάρια.”

Ο διευθυντής έκπληκτος τον ρώτησε: “Τι στο καλό πούλησες που άξιζε 101,237.65 δολάρια;”

Και ο νεαρός απάντησε: “ Λοιπόν, πρώτα του πούλησα μερικά άγκιστρα ψαρέματος. Μετά του πούλησα ένα καινούργιο καλάμι ψαρέματος για να πηγαίνει με τα καινούργια του άγκιστρα. Στην συνέχεια, τον ρώτησα που θα πήγαινε για ψάρεμα και μου είπε στην ακτή, οπότε του είπα, ότι χρειάζεται μια βάρκα, τον πήγα στο τμήμα με τις βάρκες και του πούλησα ένα κρις κραφτ. Μετά, μου είπε, ότι μάλλον το Honda Civic δεν θα μπορούσε να τραβήξει το καινούργιο του σκάφος, οπότε τον πήγα στο τμήμα με τα αυτοκίνητα και του πούλησα ένα 4χ4 Expedition.”

Ο διευθυντής δεν πίστευε στα αυτιά του. Λίγο αργότερα τον ρώτησε: “Καλά, ήρθε ένας πελάτης να αγοράσει άγκιστρα ψαρέματος και του πούλησες ένα σκάφος και ένα αυτοκίνητο;”

Ο νεαρός είπε: “Όχι. Ο τύπος ήρθε εδώ για να αγοράσει ταμπόν για την γυναίκα του και του είπα, “Φίλε μου, το Σαββατοκύριακο αυτό είναι η ευκαιρία σου. Πρέπει να πας για ψάρεμα.”

 

Advertisement