ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Top Gun» Κυριάκος! Ανέβηκε στο κόκπιτ των Rafale και ευχήθηκε υγεία και δύναμη

Advertisement

Στην Ελλάδα προσγειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (19/01) τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale που απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία.

O κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τα πληρώματα των αεροσκαφών και τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο έργο τους για την πατρίδα. Εκ μέρους των χειριστών, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, του παρέδωσε ένα στατικό μοντέλο κλίμακας του αεροσκάφους Rafale, ενώ ο Πρωθυπουργός ανέβηκε και στο cockpit ενός από τα έξι νέα αεροσκάφη.

«Top Gun» Κυριάκος! Ανέβηκε στο κόκπιτ των Rafale και ευχήθηκε υγεία και δύναμη - Εικόνα 1

Στην Τανάγρα, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

«Top Gun» Κυριάκος! Ανέβηκε στο κόκπιτ των Rafale και ευχήθηκε υγεία και δύναμη - Εικόνα 2 «Top Gun» Κυριάκος! Ανέβηκε στο κόκπιτ των Rafale και ευχήθηκε υγεία και δύναμη - Εικόνα 3 «Top Gun» Κυριάκος! Ανέβηκε στο κόκπιτ των Rafale και ευχήθηκε υγεία και δύναμη - Εικόνα 4

Kατά την παρουσία του στην 114 Πτέρυγα Μάχης ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους πιλότους, είχε σύντομο διάλογο με τον αρχηγό της μοίρας των Rafale, ενώ είδε από κοντά και το κόκπιτ των νέων μαχητικών αεροσκαφών. Μάλιστα, ως ενθύμιο του χάρισαν μια μινιατούρα Rafale.

«Top Gun» Κυριάκος! Ανέβηκε στο κόκπιτ των Rafale και ευχήθηκε υγεία και δύναμη - Εικόνα 5

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο – συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 – από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η απόκτησή τους τους θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν.

Advertisement