ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τουρκία: Μετέτρεψαν την Παναγία Σουμελά σε νυχτερινό κλαμπ

Advertisement

Την επίσημη άδεια των τουρκικών αρχών πήρε ένα μουσικό συγκρότημα για να μετατρέψει το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελάς στην Τραπεζούντα σε νυχτερινό κλαμπ.

Οι εικόνες με ανθρώπους να χορεύουν υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής ενώ ακουγόταν και το χτύπημα καμπάνας έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν έντονα σχόλια.

Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για βίντεο κλιπ που γυρίστηκε με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικού προορισμού. Το συγκεκριμένο συγκρότημα είχε κάνει και στο παρελθόν ανάλογα γυρίσματα και στην Καππαδοκία.

Οι εικόνες προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις με τον πρόεδρο του τοπικού συνδέσμου τουριστικών φορέων και ταξιδιωτικών γραφείων να ζητά εξηγήσεις για τους λόγους που δόθηκε η άδεια για τα γυρίσματα. Στην επιστολή του ανακάλεσε τις αρχές ο ίδιος αναρωτήθηκε για το πώς θα αντιδρούσε η Τουρκία σε περίπτωση που κάτι αντίστοιχο συνέβαινε σε τζαμί σε άλλη χώρα.

Άλλοι τουριστικοί παράγοντες συμφωνούν με την συγκεκριμένη ενέργεια και ελπίζουν το αποτέλεσμα να φέρει την πετυχημένη παρουσίαση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, όπως λένε.

Δείτε το βίντεο:

Advertisement