ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τρύπα του Δράκου: Η βαθύτερη υποβρύχια σπηλιά του κόσμου

Advertisement

Μια γιγάντια υποβρύχια καταβόθρα βρέθηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και πιστεύεται ότι πλέον είναι η βαθύτερη στον κόσμο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.Το εύρημα ανακοινώθηκε την Παρασκευή από ερευνητές στην Κίνα μετά τη μέτρηση του σπηλαίου και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται στη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

Τρύπα του Δράκου: Η βαθύτερη υποβρύχια σπηλιά του κόσμου - Εικόνα1

Ονομάστηκε η «Τρύπα του Δράκου» από τους Κινέζους και η σπηλιά από ασβεστόλιθο είναι 300,89 μέτρα βαθιά φτάνοντας δηλαδή ακόμη και το ύψος ενός ουρανοξύστη. H βαθύτερη υποβρύχια καταβόθρα στον κόσμο θεωρείτο μέχρι τώρα ότι ήταν η γνωστή Blue Hole στις Μπαχάμες, η οποία μετρά 202 μέτρα βάθος, πριν οι Κινέζοι ερευνητές κάνουν την ανακοίνωση για τη νέα σπηλιά, στις 22 Ιουλίου.

Οι Κινέζοι ειδικοί μέτρησαν τις διαστάσεις της μπλε τρύπας κατά τη διάρκεια της έρευνας τον Αύγουστο του 2015 αλλά και τον Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με το Huanqiu.com.

Τρύπα του Δράκου: Η βαθύτερη υποβρύχια σπηλιά του κόσμου - Εικόνα2

Με τη βοήθεια του εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των σαρωτών, μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, υποβρύχιων ρομπότ και υποβρύχιων καμερών ανακάλυψαν ότι η καταβόθρα είναι 300,89 μέτρα σε βάθος, περισσότερο μάλιστα απ’ ο,τι και οι ίδιοι περίμεναν. Μέτρησαν επίσης το πλάτος της καταβόθρας, το οποίο είναι 130 μέτρα στην είσοδο και περίπου 36 μέτρα στο κάτω μέρος.

Τρύπα του Δράκου: Η βαθύτερη υποβρύχια σπηλιά του κόσμου - Εικόνα3

Οι ειδικοί ανακάλυψαν επίσης περίπου 20 θαλάσσια είδη στη νέα αυτή σπηλιά που τη χαρακτηρίζουν πλέον ως τη «βαθύτερη υποβρύχια σπηλιά του κόσμου».

Πηγή: Newsbeast.gr

 

Advertisement