ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Βίκυ Καγιά: «Έχω δεχτεί μεγάλη υποτίμηση και βρίσιμο στην τηλεόραση αλλά δεν ασχολούμαι»

Advertisement

Στο περιοδικό «Gala» παραχώρησε συνέντευξη η Βίκυ Καγιά, η οποία αναφέρθηκε στις πατριαρχικές συμπεριφορές που έχει συναντήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της μιας και εργάζεται σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, στην ψυχανάλυση που κάνει εδώ και εννέα χρόνια, αλλά και στο πόσο ακολουθεί το πρόγραμμά της.

Απόσπασμα της συνέντευξης της Βίκυς Καγιά Τα πράγματα στη ζωή σου έχουν έρθει καλύτερα ή χειρότερα απ’ όσο τα φανταζόσουν;

Μου έχουν έρθει όπως έπρεπε να έρθουν για να πάρω τα μαθήματα που πήρα, τις πίκρες και τις χαρές που πήρα, για να είμαι σήμερα.

Αναρωτιέμαι, δουλεύοντας μια ζωή σε ανδροκρατούμενους χώρους, έχεις δεχτεί πατριαρχικές συμπεριφορές;

Και βέβαια έχω δεχτεί πατριαρχικές συμπεριφορές και υποτίμηση στην τηλεόραση. Τώρα; Εδώ και χρόνια.

Δεν δίνω σημασία. Καμία. Και με έχουν βρίσει και όλα. Και ούτε που ασχολήθηκα. Όταν ακούς να σε τσεκουρώνουν και να σε απορρίπτουν κλαις μία, δύο, τρεις, δέκα, δεκαπέντε φορές. Τη δέκατη έκτη λες «σήκωσε το κεφάλι και προχώρα». Παίρνεις μια απόφαση.

Βοήθεια έχεις αναζητήσει ποτέ; Ψυχολογική, στήριξη;

Κάνω ψυχανάλυση από τα 22. Έχω κάνει και στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη. Έκανα ένα διάλειμμα και τα τελευταία εννέα χρόνια πηγαίνω μία φορά την εβδομάδα.

Όταν είχα πολύ έντονο πρόγραμμα και στρες, πήγαινα δύο φορές. Είναι η μόνη επένδυση για την οποία δεν μετανιώνω. Και όσο μπορώ να το κάνω, θα το κάνω, Δεν είμαι υπερήρωας.

Κι όμως, δίνεις αυτή την εικόνα.

Όχι, είμαι προγραμματισμένος άνθρωπος, Και μοιράζω τον χρόνο μου αποκλειστικά μεταξύ οικογένειας και δουλειάς. Ούτε πολύ έξω με βλέπεις, ούτε πολλά ταξίδια κάνω πια.

Πηγή

Advertisement