ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Βραζιλιάνος ξέθαψε γιγάντιο σμαραγδένιο βράχο 360 κιλών και αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ

Advertisement

Ένας τεράστιος σμαραγδένιος βράχος αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ, βρέθηκε σε ένα ορυχείο στη Βραζιλία. Ο βράχος κρατείται με μεγάλη ασφάλεια σε μυστική τοποθεσία, καθώς ο ιδιοκτήτης της αποκάλυψε ότι ζει με το φόβο της απαγωγής, της ένοπλης ληστείας και των εκβιασμών.

Ο ιδιοκτήτης του βράχου ανέφερε ότι η γιγαντιαία πέτρα είναι εξαιρετικά σπάνια, λόγω του «μεγάλου μεγέθους της και της ποιότητας των γιγαντιαίων κρυστάλλων».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι  παρόλο που θα χρειαζόταν ένα ανυψωτικό μηχάνημα για να μετακινήσει το βράχο, ο κίνδυνος ληστείας στη Βραζιλία είναι πολύ μεγάλος, αφού οι εγκληματικές συμμορίες χρησιμοποιούν εκρηκτικά για να επιτεθούν σε τράπεζες και κυκλοφορούν βαριά οπλισμένες.

Βραζιλιάνος ξέθαψε γιγάντιο σμαραγδένιο βράχο 360 κιλών και αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ - Εικόνα 1

Ο μυστικός ιδιοκτήτης τώρα τελειώνει με τη γραφειοκρατία για τη νομική ιδιοκτησία της πέτρας, η οποία περιγράφεται ως «μαγευτικό και όμορφο μνημείο».

Βραζιλιάνος ξέθαψε γιγάντιο σμαραγδένιο βράχο 360 κιλών και αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ - Εικόνα 2

Ο βράχος βάρους 360 κιλών, ξεθάφτηκε από βάθος 200 μέτρων.

«Δε μπορώ να αποκαλύψω τίποτα για την τοποθεσία του βράχου ή πόσο πλήρωσα για αυτόν. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι μετακινείται συνέχεια σε ασφαλείς τοποθεσίες», ανέφερε ο προσεχτικός ιδιοκτήτης.

Ο τεράστιος σμαραγδένιος βράχος ζυγίζει 360 κιλά και έχει ύψος 1,5 μέτρο.

Βραζιλιάνος ξέθαψε γιγάντιο σμαραγδένιο βράχο 360 κιλών και αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ - Εικόνα 3

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αξία του βράχου μπορεί να φτάσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, αφού περιέχει 180.000 καράτια σμαραγδένιων κρυστάλλων.

Βραζιλιάνος ξέθαψε γιγάντιο σμαραγδένιο βράχο 360 κιλών και αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ - Εικόνα 4

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, υπάρχουν δύο τέτοιοι βράχοι στον κόσμο, αλλά ο άλλος βράχος δεν έχει την ίδια ποιότητα σμαραγδιών με το δικό του.

«Ο βράχος είναι γεμάτος σμαράγδια και η ποιότητά τους είναι καταπληκτική, η καλύτερη που έχω δει ποτέ μου», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του βράχου.

Ο σμαραγδένιος βράχος βρέθηκε από τα μέλη του ορυχείου Μπάχια, μιας ομάδας εργαζομένων νομίμως εξουσιοδοτημένων να εξερευνήσουν την περιοχή.

Βραζιλιάνος ξέθαψε γιγάντιο σμαραγδένιο βράχο 360 κιλών και αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ - Εικόνα 5

«Ήδη έχω δεχτεί τηλεφωνήματα από εταιρίες που ενδιαφέρονται, συμπεριλαμβανομένων πιθανών αγοραστών από την Ευρώπη, τα Αραβικά Εμιράτα, την Αμερική, την Ινδία και την Κίνα, που δείχνουν ενδιαφέρον για διαπραγμάτευση. Προσωπικά, δεν μπορώ να γνωρίζω την αξία του βράχου, αφού αυτή θα καθοριστεί από τις απαιτήσεις της αγοράς», ανέφερε ο ιδιοκτήτης.

Ο ιδιοκτήτης πλήρωσε σε κάθε μέλος της ομάδας το μερίδιό του για το βράχο, μένοντας ο μοναδικός ιδιοκτήτης του.

Βραζιλιάνος ξέθαψε γιγάντιο σμαραγδένιο βράχο 360 κιλών και αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ - Εικόνα 6

Αυτή η εικόνα δείχνει πόσο πλούσια σε πετρώματα είναι η περιοχή της Μπάχια στη Βραζιλία.

Βραζιλιάνος ξέθαψε γιγάντιο σμαραγδένιο βράχο 360 κιλών και αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ - Εικόνα 7

[dailymail]

 

Advertisement