ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα ever!

Advertisement

Δείτε τις χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα που συνέλαβε ποτέ ανθρώπινος νους. Δεν κυκλοφόρησαν στην αγορά ποτέ. Τυχαίο;

 

Από τη δεκαετία του 1930 και μετά, οι βιομηχανίες αυτοκινήτων προσπαθούσαν να κάνουν πάντα το κάτι παραπάνω έτσι ώστε να φτιάξουν ελκυστικά μοντέλα. Άλλες φορές με επιτυχία, άλλες φορές προκαλώντας μονάχα το γέλιο.

Οι εφευρέσεις που παρουσιάζονται παρακάτω, ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ορισμένες δεν εφαρμόστηκαν στην πράξη ποτέ λόγω περιορισμένης χρηστικότητας και δυσκολίας παραγωγής για ευρύ κοινό. Άλλες, επειδή «κόπηκαν» αμέσως μετά την παρουσίαση τους. Τα σχέδια ωστόσο και οι πατέντες ευρεσιτεχνίας, έμειναν στην ιστορία.

Οι πιο παράδοξες ταξινομήθηκαν και αξιολογήθηκαν με βαθμό «ιδιοτροπίας» από το site Jalopnik.

 

10. Τα φώτα που «χαμηλώνουν» αυτόματα

Οι 10 χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα ever! - Εικόνα 1 Η ιδέα ήταν η εξής: Όταν πλησιάζει ένα αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα, οι αισθητήρες που θα τοποθετούνταν στο καπό του αυτοκινήτου θα μπορούσαν να εντοπίσουν το εξ απεναντίας αυτοκίνητο και να δώσουν εντολή στα φώτα να χαμηλώσουν αισθητά για να μην τυφλώνουν τον οδηγό που κινείται στο αντίθετο ρεύμα. Η ιδέα «κόπηκε» λόγω κόστους.

 

09. Το όχημα με τις τρεις ρόδες

Ο μονός τροχός θα τοποθετείτο μπροστά. Ευφάνταστη ιδέα που δεν κρίθηκε όμως ως αποδοτική για την αγορά. Και ναι, υπήρχε και ένα ζήτημα σχετικό με την σταθερότητα του οχήματος στις στροφές. Το βίντεο τα λέει όλα:

 

08. Το «τιμόνι του θανάτου»

Οι 10 χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα ever! - Εικόνα 3

Πρόκειται για ένα τιμόνι διαφορετικό από τα άλλα. Ονομάστηκε αρχικά, το «τιμόνι σφαίρα» (bullet wheel) και σχεδιάστηκε για την Cadillac Eldorado του 1954. Το ίδιο τιμόνι ευθύνεται για την απώλεια του ματιού του διάσημου Αμερικανού κωμικού, Sammy Davis Jr μετά από τροχαίο ατύχημα.

 

07. Το βάζο της Volkswagen

Οι 10 χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα ever! - Εικόνα 5

Ποιος είπε ότι είναι κακό το να προσπαθεί να διακοσμήσει κανείς το αυτοκίνητο του; Η Volkswagen το πήγε ένα βήμα πιο μακριά λανσάροντας ειδικό βάζο για λουλούδια που θεωρητικά θα μπορούσε να προσαρτηθεί δίπλα από το τιμόνι του οδηγού. Το λες και κιτς. Πάντως δεν «κόπηκε» για αισθητικούς λόγους, αλλά επειδή κρίθηκε ως ακατάλληλο καθώς θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να περιορίσει το οπτικό του πεδίο.

 

06. Το ψηφιακό ταμπλό

Οι 10 χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα ever! - Εικόνα 7

Η επιτομή του στιλ τη δεκαετία του ’80. Σαν ιδέα βρήκε εφαρμογή, αλλά αποσύρθηκε γρήγορα τη συγκεκριμένη δεκαετία, γιατί «έχανε» σε ακρίβεια και «καιγόταν» εύκολα.

 

05. Τα φανάρια που ανοιγοκλείνουν

Οι 10 χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα ever! - Εικόνα 9

Οι προβολείς ανοιγοκλείνουν και νομίζεις ότι οδηγείς τον Κιτ του Ντέιβιντ Χάσελχοφ. Εντυπωσιακό τω όντι. Αποδείχθηκε όμως ότι στο 50% των μοντέλων που κυκλοφόρησαν με «αναδυόμενους» προβολείς, οι λάμπες καίγονταν άμεσα. Ασύμφορο οικονομικά.

 

04. Ένα πικ-απ για την Chrysler

Οι 10 χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα ever! - Εικόνα 11

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια εφεύρεση για τους λάτρεις του βινυλίου. Πολύ πριν κάνει ντεμπούτο το κασετόφωνο, το cd-player και τα hi-fi με usb υποδοχή για μουσική, οι επικεφαλής της Chrysler αποφάσισαν να δοκιμάσουν την εισαγωγή πικ-απ για ορισμένα μοντέλα τους. Όλα αυτά, πίσω στο μακρινό 1956. Η ιδέα θα μπορούσε να λειτουργήσει υπό προϋποθέσεις. Οι εφευρέτες του ντιζαϊνάτου πικ-απ, δεν μπόρεσαν να βρουν λύση για τις λακκούβες που έκαναν τα βινύλια να «πηδάνε» και τις βελόνες να καταστρέφονται.

 

03. Αυτόματες ζώνες

Οι 10 χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα ever! - Εικόνα 13

Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Οι σχεδιαστές της Volkswagen (και πάλι), έχουν την εξής ιδέα. Να φτιάξουν μια αυτόματη ζώνη για παθητική ασφάλεια. Πως λειτουργούσε όλο αυτό;

Ο οδηγός μπαίνει στο όχημα του. Κάθεται στη θέση του. Κλείνει την πόρτα και με το που βάλει μπρος τη μηχανή, ο ιμάντας αυτόματα «πιάνει» γύρω από τον οδηγό. Το project είχε ένα ελάττωμα. Σε περίπτωση που ανοίξει η πόρτα μετά από σύγκρουση, ο ιμάντας φεύγει από τη θέση του και ο οδηγός πετάγεται εκτός οχήματος. Τη δεκαετία του ’70 κυκλοφόρησαν αρκετά οχήματα με αυτόματες ζώνες, κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά το όλο πλάνο αποδείχθηκε αντιεμπορικό.

 

02. Σάκος για μεταφορά σκύλων

Οι 10 χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα ever! - Εικόνα 15

Τον Ιούνιο του 1935, το περιοδικό Popular Mechanics «πρότεινε» την εξής ιδέα, περισσότερο κάνοντας χιούμορ. Ο οδηγός θα μπορούσε να μεταφέρει το τετράποδο του μέσα σε σάκο που τοποθετείται εκτός (!) οχήματος.

Δείτε εδώ το αρχικό άρθρο:

Οι 10 χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα ever! - Εικόνα 17

 

01. Mini-bar μινιατούρα

Οι 10 χειρότερες εφευρέσεις για αυτοκίνητα ever! - Εικόνα 19

Η Cadillac Eldorado Brougham του 1957, δεν ήταν ένα απλό, συνηθισμένο υπερπολυτελές αυτοκίνητο. Είχε και μια «πινελιά» που έκανε τη διαφορά. Το ντουλαπάκι μπροστά από τη θέση του συνοδηγού, άνοιγε και εμφάνιζε ένα ενσωματωμένο mini-bar. Τα ποτήρια και τα σέικερ στερεώνονταν στη θέση τους με μαγνήτες. Όλα καλά. Μόνο που η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ δεν επιτρέπεται για ευνόητους λόγους.

via

Πηγή

Advertisement