ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το χωριό των μαγισσών

Advertisement

Σκαρφαλωμένο σε ένα μικρό λόφο στην περιοχή Liguria της Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με την Γαλλία, το χωριό Triora το χωριό των μαγισσών, μεταφέρει μια αίσθηση μυστηρίου και φόβου σε όσους τολμήσουν να το επισκεφτούν.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του χωριού έχει χτιστεί τον 12ο αιώνα, αλλά η περίοδος για την οποία έγινε γνωστό είναι ο 16ος αιώνας. Τότε ήταν που η Ιερά Εξέταση πραγματοποίησε μια σειρά από δίκες και εκτελέσεις γυναικών που πιστεύονταν ότι ήταν μάγισσες. Η κατηγορία ήταν στερεότυπη: καλλιέργεια πνευματικών δεσμών με το σατανά, πρόκληση ασθενειών και οικονομικών προβλημάτων σε άλλους ανθρώπους, επηρεασμός του καιρού, δηλητηρίαση των ζώων, πρόκληση λοιμού και όξινης βροχής, νεκρά μωρά στα σπάργανα ακόμη και ο κανιβαλισμός.

 

Υπήρξε όμως μια μαζική εκτέλεση που στιγμάτισε την Triora.

Το 1587 μετά από ένα δύσκολο χρόνο με δυσμενείς καιρικές συνθήκες που οδήγησαν στην καταστροφή των περισσότερων αγροτικών καλλιεργειών μια ομάδα γυναικών από την Triora και τα γύρω χωριά κατηγορήθηκαν ότι θυσίαζαν μωρά στο σατανά. Όλες συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και κάηκαν ζωντανές την περίοδο μεταξύ 1587-1589. Το «La Cabotina», ο τόπος που υποτίθεται ότι επιτελούσαν τις βλάσφημες τελετές τους εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 3

Οι κάτοικοι της Triora προσπαθώντας να αναβιώσουν το σκοτεινό παρελθόν για να προσελκύσουν τουρίστες έχουν δημιουργήσει ένα τρομακτικό μουσείο μαγισσών αλλά και πολλά καταστήματα στα στενά του χωριού. Είδη όπως πινακίδες, γλυπτά, σκούπες, καπέλα, τελετουργικά είδη πωλούνται για αναμνηστικά και αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων των ντόπιων κατοίκων.

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 5

Μάλιστα στην Triora διοργανώνονται κάθε χρόνο και τρία φεστιβάλ. Το φεστιβάλ μαγείας του καλοκαιριού τον Αύγουστο και δύο γιορτές το Φθινόπωρο: το φεστιβάλ Μανιταριών το Σεπτέμβριο και το Halloween, στα τέλη του Οκτωβρίου.

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 7

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 9

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 11

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 13

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 15

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 17

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 19

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 21

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 23

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 25

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 27

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 29

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 31

 

Το χωριό των μαγισσών - Εικόνα 33

Πηγή

Advertisement