ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ζευγάρι ομόφυλων γυναικών απέκτησε τρίδυμα ύστερα από 4 χρόνια προσπαθειών και πολλές εξωσωματικές

Advertisement

Τέσσερα χρόνια εξωσωματικής γονιμοποίησης, 11 δοκιμές τεχνητής γονιμοποίησης, ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, η Laura Shepherd, 37 ετών και η Laura McLoughlin, 33 ετών, αποκτά τρίδυμα.

Μετά από τη συνάντησή τους πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, το ζευγάρι ξεκίνησε με την δαπανηρή και δύσκολη πορεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Καθώς το NHS παρέχει περιορισμένη χρηματοδότηση για τα ζευγάρια του ιδίου φύλου, η επιθυμία των Shepherd και McLoughlin για παιδιά ήταν εξ ολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενη – σε £2,000 ανά προσπάθεια.

Ζευγάρι ομόφυλων γυναικών απέκτησε τρίδυμα μετά από 4 χρόνια προσπαθειών και 11 εξωσωματικές - Εικόνα 2

swns

Τέλος, στις 12 Μαΐου στην 11η απόπειρά τους, η McLoughlin γέννησε την Hope, τον Teddy και τον Arthur μέσω καισαρικής τομής. Γεννήθηκαν εννέα εβδομάδες νωρίτερα και πέρασαν τρεις εβδομάδες σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Τα τρίδυμα συμπλήρωσαν την παρέα του 17χρονου γιου της Shepherd, Jack.

Ζευγάρι ομόφυλων γυναικών απέκτησε τρίδυμα μετά από 4 χρόνια προσπαθειών και 11 εξωσωματικές - Εικόνα 3

swns

«Είναι πολύ διασκεδαστικό να έχεις τρίδυμα – πολύ κουραστικό και αξίζει κάθε δεκάρα», δήλωσε η McLoughlin. «Δεδομένου ότι έχουμε τρίδυμα, έχουμε αντιμετωπίσει πράγματα που δεν είχαμε καν σκεφτεί. Έπρεπε να έχουμε ένα αυτοκίνητο επτά θέσεων και τώρα τα πράγματα όπως η επίσκεψη του κέντρου της πόλης θα έπαιρνε συνήθως περίπου δύο ώρες, τώρα παίρνει τέσσερις».

Η οικογένεια εγκαταστάθηκε τώρα στο σπίτι τους στο Πλύμουθ του Ντέβον.

Ζευγάρι ομόφυλων γυναικών απέκτησε τρίδυμα μετά από 4 χρόνια προσπαθειών και 11 εξωσωματικές - Εικόνα 4

swns

«Είχε συναισθηματικές και οικονομικές απαιτήσεις, αλλά δεν θα το αλλάζαμε για τίποτα στον κόσμο», σχολίασε η Shepherd. Το ζευγάρι έχει επίγνωση των προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίσει ως ζευγάρι λεσβιών. Η Shepherd είπε επίσης: «Είμαστε πολύ συνειδητοποιημένες ότι τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο με δύο μαμάδες αλλά σε πέντε χρόνια είμαι βέβαιη ότι δεν θα είναι τα μόνα με τους γονείς του ίδιου φύλου».

[mirror] [metro] [pontiki]

 

Advertisement